Vedenie BKM Lučenec muselo nečakane riešiť post rozohrávača. Sedrick Altman sa rozhodol skončiť s basketbalom, na jeho miesto klub angažovala Kyreeho Browna.

Altman mal byť jeden z lídrov lučeneckej hry, avšak pred pár dňami informoval klub, že sa rozhodol skončiť s basketbalovou kariérou, ktorá mala po univerzite odštartovať práve na Slovensku. Na post playmakera „pelikánov“ prichádza jeho krajan Kyree Brown.

V profesionálnom basketbale nie je úplným nováčikom, skúsenosti získaval v Číne a Izraeli. Z univerzity New Hampshire odchádzal s priemerom 10,9 bodu, 2,4 doskoku a 4 asistencií na stretnutie.   

„Lučenec som si vybral, lebo to vnímam ako skvelú príležitosť nielen pre moju kariéru, ale je tu šanca vyhrávať. Tréner Poikola je presne tým typom trénera, za ktorého chcem hrať a učiť sa od neho. Máme dobré družstvo a myslím si, že sa bude na nás dobre pozerať. Cieľom je hrať o popredné priečky a byť jeden z najlepších rozohrávačov súťaže. Chcem si vybudovať so spoluhráčmi, fanúšikmi a všetkými ľuďmi v Lučenci skvelé vzťahy,“ prezradil Brown bezprostredné dojmy. 

Highlighy Kyreeho Browna