Lučenec zaplnil aj posledné miesto pre zahraničného basketbalistu. Do tímu trénera Pieti Poikolu prichádza 26-ročný Američan Trey Landers.

Po úspešnej univerzitnej kariére sa Landersovi podobne darilo medzi profesionálmi. Hneď prvé angažmán mu prinieslo skúsenosť s Eurocupom, v druhej najlepšej súťaži Európy hral za nemecký Ratiopharm Ulm. Ďalšiu sezónu sa presunul do Fínska, konkrétne bol súčasťou Kataji. Počas ročníka ale neodolal vábeniu NBA G-League, na kontrakte sa dohodol s Canton Charge. Na farme Clevelandu Cavaliers odohral 26 stretnutí s priemerom 1,8 bodu a 3,5 doskoku. Zaujímavosťou v kariére Landersa je, že si úspešne počínal v slamballe. V USA ide o atraktívny a sledovaný šport, ktorý spája prvky z basketbalu, futbalu, hokeja a gymnastiky, hrá sa hrá so štyrmi trampolínami pred každou sieťou a doskami okolo okraja ihriska.

„Landers je kvalitným obrancom a skvelým doskakovačom. Veľmi dobre sa hýbe v útoku a dáva ľahké koše. Nemá problém posúvať loptu, čiže ide o dobrého prihrávača. Je veľmi fajn, že má skúsenosti z kvalitnej fínskej a nemeckej ligy. Nášmu mladému tímu prinesie skúsenosti,“ vyjadril sa tréner Pieti Poikola na adresu poslednej zahraničnej posily.
Legionársku zostavu okrem Landersa tvorí Kyree Brown, Mason Harrell, Alfred Hollins a Jalen Johnson. Z predchádzajúcej sezóny pokračuje Marko Grenda, Filip Rákai, Matej Siládi a Matúš Skubeňa. Do slovenskej časti tímu pribudol ešte Michal Vranovič. O šancu medzi mužmi ešte bojujú mladíci z AKAPO Lučenec.

Videohightligty Treya Landers: